Teploty vonku sa vytrvalo pohybovali okolo nuly a presne ako bolo predpovedané, poriadne sa ochladilo. Do našich končín dorazila tá pravá nefalšovaná zima, už len záveje snehu chýbajú (aby sme do jari neboli ešte prekvapení). Keď sa človek po dlhom dni vráti uzimený domov a konečne si s úľavou sadne, hodí sa niečo na zahriatie, čo pohladí dušu, aj chuťové poháriky.
Nasledujúci recept nie je nijako komplikovaný, koniec koncov, je to skrátka dobré a poctivé kakao, Granko a podobné zmesi nechajte v špajzi, toto je lepšie :)
- 7-10 g kakaa
- 450-500 ml plnotučného mlieka
- 3-6 čl hnedý trstinový cukor
- 1 štipka soli
- 1 štipka korenia (vanilka, škorica, chilli, zázvor ... )
Podľa chuti a veľkosti vašich šálok si odvážte kakao a mlieko, čím horkejší a čokoládovejší nápoj chcete, tým viac kakového prášku si dožičte. Je dobré v hrnci najskôr premiešať kakao s trochou mlieka tak, aby vznikla redšia pasta, vyhnete sa tak vzniku otravných hrudiek, ktoré budete potom musieť pracne rozmiešať. Ak sa ponáhľate, nezostáva vám nič iné, len to risknúť. Začnite zohrievať a pridajte cukor a soľ, opäť podľa chuti a aktuálnej nálady, ale s tou soľou to skutočne nepreháňajte, nie je to dobrý nápad (použitie hnedého cukru zmenšuje pravdepodobnosť pomýlenia si týchto dvoch látok, ak to popletiete, skutočne to nie je dobrý nápad :)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára